JoaLoft Plays – The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Weten jullie nog toen we de eerste Dark Pictures-game, Man of Medan, in onze console propten en vol spanning uitkeken naar wat Supermassive Games te bieden heeft na het geslaagde Until Dawn? Misschien was je dan wel teleurgesteld met de finale twist in het achterhoofd. Een gewaagde zet, alleszins, maar fans die hielden van het bovennatuurlijke werk (waaronder ondergetekende), bleven op hun honger zitten. Alle hoop werd dus gepind op Little Hope die intussen z’n weg heeft gevonden naar de schappen.

De tweede game in de anthologie speelt het “iets” veiliger en betrekt elementen die als traditioneel kunnen worden bestempeld in de griezelwereld, zoals geesten, heksen en akelige popjes. Maar alles zit strak gegoten in een moderne herfstjas: een professor en zijn vier studenten raken ’s avonds laat verzeild in het stadje Little Hope na dat hun bus crashte tijdens een excursie. Zoekend naar hulp merken ze dat Little Hope omringd is door een dikke en mysterieus isolerende laag mist, en dat er kwaadwillige wezens schuilen in de bossen rond het stadje. De keuzes die je maakt, zorgen er voor dat je misschien wel het duistere geheim kan ontrafelen en iedereen in leven weet te houden tot het ochtendgloren. Want Little Hope verbergt wel degelijk een sinistere waarheid …

Zoals met alle games in de Dark Pictures Anthology – of dat zou toch moeten – is deze ook zowel solo als in coop speelbaar, waardoor je nog keuze hebt hoe je het verhaal wil beleven. Of je nu een angsthaas bent en opteert voor de Movie Night-modus (beter bekend als couch coop) of op eigen houtje Little Hope doorkruist: de game smeekt alleszins om meermaals gespeeld te worden. En terecht.

The Dark Pictures Anthology: Little Hope is beschikbaar sinds 30 oktober 2020.

Plaats een reactie