JoaLoft Plays – Mafia: Definitive Edition

Met de naderende komst van nieuwe consoles zouden remasters en remakes misschien (door backwards compatibility) afremmen. We hebben dit jaar nochtans opnieuw meerdere van die boenprojecten mogen aanschouwen. Maar van de hele collectie zijn er drie die we zeker gaan onthouden: Final Fantasy VII Remake, Resident Evil 3 en dan nog deze zeer onverwachte maar aangename verrassing: een complete remake van de eerste Mafia-game uit 2002! Drie remakes die beter bekend staan als de heilige Drievuldigheid van 2020 in mijn persoonlijke dagboek.

Alles werd van nul opgebouwd, scènes ingeblikt met een nieuwe cast, een verse muziekcompositie en er werd zelfs uitgebreid op het bestaande script van het originele project, waardoor personages meer diepgang krijgen. Maar de originele premisse en de verhaallijn blijven ongewijzigd zodat fans van het eerste uur – mezelf incluis – nostalgische momenten beleven met het verhaal van Thomas Angelo. Als taxichauffeur raakt hij op een avond betrokken bij een achtervolging tussen rivaliserende maffiosi, en in de nasleep daarvan rolt hij stilaan in het maffialeven. Doorheen de jaren begint de kostprijs van een riant leven vol georganiseerde misdaad zijn tol te eisen en ontrafelt het hele plaatje.

We willen verder niets vertellen, zodat nieuwkomers nog steeds verrast kunnen zijn door wat kenners nog steeds de beste Mafia-game van de trilogie noemen. En daar zijn we het volledig mee eens. Hieronder krijg je één hoofdstuk in actie te zien waarbij verschillende facetten van de gameplay aan bod komen. Maar als je echt niet kan wachten, die trilogiebundel voor de schappelijke prijs van €59,99 geeft je toegang tot werkelijk alle Mafia-content tot nu toe op de markt: Mafia II: Definitive Edition (die we nog onlangs coverden), Mafia III, alle uitbreidingen voor beide games, én deze gloednieuwe geslaagde remake. Ik zeg het nog maar eens: een onweerstaanbaar koopje! (*)

(*) Neen, ik laat me nog steeds niet verleiden tot “an offer you can’t refuse”-grapjes.

Mafia: Definitive Edition is beschikbaar sinds 25 september 2020.

Plaats een reactie